פוסט בו יסופר למה בחרנו דווקא את הבית הזה ואילו אתגרים מחכים לנו
הפוסט הזה היה אמור להכתב אי שם באוגוסט 2019, קצת אחרי הפוסט הראשון שבו סיפרתי על הבית שרכשנו, אבל לחיים יש תוכניות משל עצמם והשיפוץ שלנו נדחה בכמה חודשים עקב עניינים בירוקרטים שונים.
בנתיים הספקנו לעבור ולהתגורר באופן זמני בדירה שכורה ,לשפץ, לעבור לביתנו החדש ושבועיים לאחר מכן, להכנס לסגר יחד עם כל המדינה בשל מגיפת הקורונה.
התקופה הזו של ההסתגרות והשהייה הארוכה בבית, מעבר לזמן איכות עם בני המשפחה, הייתה גם זמן מצויין לארגן את ביתנו החדש ובמיוחד להוקיר את המשמעות של בית המותאם לצרכינו ומעוצב לטעמנו.
כמשהי העוסקת בחיי היום יום בתכנון ובעיצוב בתים לאנשים אחרים, המשמעות הזו הייתה לי תמיד ברורה וכעת אני חווה אותה מידי יום, בהתנהלות שלנו בתוך הבית כאשר כל פינה,כל קיר וכל שקע חשמל נלקחו בחשבון בזמן התכנון.
כמו כל פרוייקט חדש המתחיל באיפיון והגדרת הצרכים של לקוחותיי, גם פה הגדרנו את צרכנו כבר בשלב חיפוש הבתים, והם אלו שהנחו אותנו בבחירת הנכס המתאים לנו.
שלב הגדרת הצרכים, הרצונות והחלומות נקרא בשפה המקצועית פרוגרמה והוא השלב החשוב ביותר בדרך לתכנון נכון ומדוייק של בית המותאם להרגלים, לצרכים ולחיים נוחים של דייריו.
אז מה בעצם חיפשנו?
שהנכס יהיה במצב טוב, אך לא משופץ (הסיבה ברורה, נכון?)
שיהיה בעל מבנה המתאים לצרכינו כמשפחה, ללא צורך בשינויים מבניים גדולים.
שיכלול 5 חדרי שינה לפחות (חדר לכל ילד, חדר שינה הורים וחדר המיועד לסטודיו שלי)
מטבח גדול ומרווח
חלל מרכזי גדול
פינת טלויזיה לילדים
הבית שרכשנו ענה על רוב דרישותינו, אך עם זאת כבית שנבנה בשנות ה80, הציב מספר אתגרים שעלו לאחר שישבתי והגדרתי את הצרכים שלנו עבור כל חלל וחלל (פרוגרמה).
קומת הכניסה
קומת הכניסה כוללת את החלל הציבורי של הבית ומחולקת ל2 מפלסים: מפלס עליון של הכניסה, שירותי אורחים, מטבח ומקלט (ממ"ק) ומפלס תחתון הנמוך רק ב2 מדרגות וכולל את הסלון ופינת האוכל.
האתגרים בקומה זו:
חלל כניסה צר וחנוק
שירותי אורחים קטנים בכניסה לבית
מטבח בעל מבנה סגור, הגובל מצד אחד בכניסה לבית ומצדו השני מקלט (כזה של פעם, שאין לו כוונה ללכת לשום מקום) ופתח מאתגר היוצא מהמטבח אל המקלט, ז"א שנצטרך להתמודד עם הגודל הנוכחי של המטבח והלתאימו לצרכים של בית מבשל ומארח. (על תכנון המטבח אקדיש פוסט בנפרד)
קיר החוצץ בין המטבח לסלון ובתוכו מתחבא עמוד תומך (נצטרך להתמודד איתו שנוריד את הקיר, רמז לבאות).
מיקום בעייתי של מכונת הכביסה בתוך המקלט
2 מדרגות המפרידות בין חלל הכניסה ומטבח לבין חלל הארוח (סלון ופינת אוכל)
מעלה המדרגות למפלס השני צר וחנוק משני צידיו בקירות
בכל הקומה לא קיימת מערכת מיזוג
עולים אל מפלס הביניים
מפלס זה כאילו תוכנן במיוחד עבורנו:
4 חדרי שינה + חדר רחצה גדול - קומת ילדים אידאלית.
בבנייה המקורית של הבית היו 3 חדרי שינה וחלל משפחה גדול בניהם (אחת הדרישות שלנו, זוכרים?). הדיירים הקודמים של הבית, סגרו את החלל הזה לחדר שינה נוסף באמצעות קירות גבס הניתנים לביטול בקלות.
האתגרים בקומה זו:
פתחי חלונות קטנים בחדרים
חדר שינה מיותר בתוך חלל גדול עם תקרה משופעת
מערכת מיזוג מרכזית ישנה
מפלס עליון
מפלס המוגדר כקומת ההורים. כולל יחידת מאסטר של חדר שינה+חדר רחצה, חדר שינה נוסף, חדר רחצה נוסף וגולת הכותרת - חלל גלריה גדול עם תקרה גבוהה ומשופעת וחלונות ענקיים, שכבר ממבט ראשון היה לי ברור שזה הולך להיות החלל שלי.
האתגרים בקומה זו:
מבנה של יחידת ההורים שאינו מתאים לצרכנו
גרם מדרגות צר בעל מעקה בטון מיושן
אז שינויים מבניים רבים אין לנו כאן (כפי שרצינו), אך נדרשת כאן עבודה רבה כדי לשגר את הבית אי שם משנות ה80 של המאה הקודמת, הישר לשנת 2020 ולהתאימו למשפחה שלנו.
בפוסטים הבאים אספר על התהליכים של השיפוץ, כיצד התמודדנו עם בעיות שצצו תוך כדי, וכמובן על עיצוב החללים השונים של הבית, הבחירות שעשיתי וכו'.
מעוניינים לקלב את הפוסט הבא ישירות למייל? הרשמו לרשימת התפוצה של הבלוג, מבטיחה לשלוח רק דברים מעניינים.
מוזמנים להכנס להילייטס הבית שלנו בו מרוכזים כל הסטוריס שהעלתי במהלך השיפוץ.
למעבר לפרק הבא ביומן השיפוץ
コメント